صنايع‌دستي نيازمند نگاه ويژه و کاربردي دولت است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، ايرج افشار سيستاني ضمن بيان اين مطلب گفت: دولت در برنامه ريزي‌هاي خود به ويژه در بخش زير ساخت‌ها و احياي رشته‌هاي منسوخ شده صنايع‌دستي بايد نگاه ويژه‌اي به صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي داشته باشد.

وي با اشاره به اينکه در سه سال گذشته با تلاش معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي گام‌هاي موثري به ويژه در زمينه زيرساخت‌هاي صنايع‌دستي برداشته شده است، اظهار داشت: آنچه امروز نمايانگر پيشرفت بخش صنايع‌دستي کشور است در سه سال گذشته رخ داده است.

اين استاد دانشگاه ادامه داد:‌ صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي امروزه زينت بخش مراکز هنري جهان است و حتي به عنوان سمبل کشورهاي مختلف دست چين شده است.

عضو شوراي عالي صنايع‌دستي با بيان اينکه هنر ايران بيش از هنر ساير کشورها در عرصه‌هاي جهاني نمود پيدا کرده است، گفت:‌ تاريخ هنري جهان ثابت کرده است که هنر ايران بيش از کشورهاي ديگر ستايش شده است.

افشار سيستاني با تأکيد بر اينکه در طول تاريخ ايرانيان از نظر ديدگاه‌هاي فرهنگي وهنري نيز پيش بوده‌اند، ادامه داد:‌ مردم سرزمين ايران به واسطه ذوق وهنر خود هميشه فرهنگساز بوده‌اند و راويان خوبي براي هنر جهانيان به شمار رفته‌اند.

وي در ادامه اظهار داشت: با وجود نقش موثري که ايرانيان در نوشتار تاريخ هنر داشته‌اند اما برخي از شعبه‌هاي جهاني که نگرشي جهان منزوي داشته‌اند نمودهاي هنري و فرهنگي ما را به نام خويش در آورده‌اند.

ايرج افشار سيستاني افزود:‌ بخش مهمي از اين فراموشي‌ها متوجه خودمان است که با ثبت نکردن تاريخ هنري کشورمان هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي خود را به عنوان پرچمدار ساير هنرها به دست فراموشي سپرديم.

اين استاد دانشگاه تصريح کرد:‌ برنامه ريزي، سازماندهي و حمايت از نيروهاي موجود در بخش هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي دستاوردهاي زيادي چون گسترش صادرات غير نفتي، شناسايي فرهنگ پر مايه ايران، ايجاد کار و مبارزه با يورش فرهنگي رابه همراه دارد./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388032311